Smulan is doing well!

Smulan klarade operationen idag utan komplikationer! :) :) :)
 
Efter antibiotikan i helgen visade Smulan NOLL på bättringsnivån, så vi ringde Distriksveterinärerna i Hässleholm och de kunde ta emot Smulan och operera, men där får man ingen eftervård, vilket hunden behöver efter en sådan op. De talade också om för oss att Smulan kunde dö om vi inte opererade idag, det här var allvarligt. 
 
Äckel-super-ångest-illamåendes ringde mamma runt som en idiot till flera olika kliniker.
- Hässleholms Djursjukhus kunde ta emot Smulan... för en betalning på 20-25 000 kr. VI RINGDE VIDARE!
- Älmhults Veterinärklinik, där vi var i fredags, kunde inte ta emot Smulan akut idag (vilket gjorde mig förbannad, då det var de som sa till oss att ringa efter helgen för att uppdatera om Smulans hälsa!) Här hade det kostat 10-12 000 kr.
- Distriksveterinärerna i Laholm utförde ej sådana ingrepp och bad oss ringa...
- Våxtorp's Djurklinik! Vi fick en akuttid och det var verkligen akut, så vi fick snabbt ringa till våra kära vänner i Markaryd och be om en taxi-tjänst. Här hamnade kostanden på ca 14 000 kr. Jättefin klinik och jättefina människor :) Hit kommer vi igen!
 
De tittade lite på henne, tog tempen, blodprover, röntgen & fick dropp då hon inte ätit alls på 4 dagar. Livmodern var kraftigt inflammerad och tog upp hela bakkroppen. Nu förstår man hur dåligt Smulan måste mått.
 
Smulan ligger just nu och piggnar till långt hemifrån borta i Våxtorp! :)
Känns förjävligt att lämna sin älskling och bara gå därifrån... man kan ju undra vad djuret tänker när matte/husse bara... går? Jag hoppas hon förstår att det är för att hjälpa henne, hon var verkligen sjuk :/ Igårkväll rörde hon inte ens på bakre delen av kroppen när vi skulle ut och kissa.
 
Smulan för ca 1 år sen :)
 
 
Försäkring
...på våra 3 hundar ska skaffas så fort Smulan är frisk igen.
Många säger att man inte kan försäkra gamla hundar, men Agria gör iallafall. Fast åh andra sidan är Agria mer än dubbelt så dyr än Jennifer's försäkring på sina dogs, vet ej vilket bolag dock.
Försäkring på hund, Agria - ca 250-300kr/mån. Jennifer betalar ca 120kr/mån per hund.
Måste kolla upp det där!
 
Vi ska tillbaka till Våxtorp igen senare i år eller i början på nästa år och ta bort Felix kulor! 665 kr kostar det där. Överenskomligt :) Fläskiga Felix kommer bli fläskigare ^^
 
 
 
Felixsen vill så gärna komma ut, men då kommer grannarnas katter mörda honom, det är ju deras revir... typ hela området! Men vi ska skaffa en söt sele så att han kan komma ut och känna på gräset, vattenpölarna och snön :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Lesthi

Åh vad bra att det ordnade sig :D

Så roligt att katter blir tjocka efter de kastreras, min ena katt var supersmal innan men nu är hon rund som en boll :'D

Svar: Japp! :DHaha, aaw, men rundare djur är mysigast ^^
astarrynight.blogg.se

2012-10-24 @ 10:25:25
URL: http://lesthi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0